Test
Bengt Mattson

Som jag skrev här på bloggen redan i morse så har vi idag presenterat vinnarna i tävlingen Dizza Tobak, anti-tobaksprojektet som vi kör i samarbete med SAMBA, A Non Smoking Generation och Korpen. Vi har också delat ut 1:a-priserna till vinnarna i tävlingen. I årskurs 7 vann Eklidens skola i Nacka och i årskurs 6 vann Nytorpsskolan i Rönninge. Det var verkligen enormt kul att tillsammans med Dizza Tobak-juryns ordförande Blossom Tainton-Lindquist få uppleva den glädje och stolthet som eleverna visade!

Vi reste först till Eklidens skola i Nacka där klass 7ma blev mycket överraskade när Blossom steg in i klassrummet. Överrasknigen förbyttes i total glädje när Blossom överlämnade prischecken på 10 000 SEK till tidningen "Ctrl Alt Defeat Tobaks" chefredaktörer och en av dess illustratörer, Olivia.Efter ett tårtkalas med "high-fives", ryggdunkningar och glädjetårar stämde musikklassen upp i sång - "Nu grönskar det" - under Blossoms ledning.Föga överraskande ville sedan klassens elever ha Blossoms autograf och personliga lyckönskningar.Eleverna var så glada och positiva att till och med jag själv och Anders Lönegård från SAMBA fick skriva autografer - det händer inte varje dag!

Vi reste sedan till Rönninge för att gratulera klass 6 i Nytorpsskolan till sin seger med tidningen "Fimpa för framtiden". Hela matsalen var full av förväntasfulla elever när klassläraren Yvonne Olander presenterade oss.Jublet var enormt när Blossom överräckte segerchecken till klassens representanter.Vilken glädje och stolthet de visade! Underbart!Även i Rönninge ville eleverna diskutera tidningen med Blossom samt få sina personliga lyckönskningar av henne.En riktigt härlig eftermiddag. Så många glada och lyckliga skolungdomar - och så många ungdomar som inte bara inför sig själva utan också inför sina klasskamrater och övriga elever på skolorna tagit ett tydligt avstånd från tobaken. Det känns fantastiskt bra!

När vi sen också har gratulerat 2:a-pristagarna så sätter vi "Dizza Tobak 2.0" i rullning - jag kan lova att det blir minst lika spännande!

Test
Bengt Mattson