Test
Bengt Mattson

Nu till helgen inleds politikerveckan i Almedalen. Det finns en enorm massa spännande seminarier och diskussioner att lyssna till och att delta i. En sökbar lista på alla seminarier hittar du via denna länk. Det finns bland annat flera seminarier som behandlar tobaksfrågan. Diskussioner kommer att föras kring såväl tobaksprevention som -avvänjning.

Ett par exempel på vad jag tror kommer att bli spännande diskussioner är:

- "Tonårstobak och tidig alkoholdebut - värsta riskfaktorerna?". Seminariet hålls den 29 juni klockan 13.00 på Holmen i Visby hamn och anordnas av Riksförbundet SMART Hassela Gotland IOGT-NTO Gotland, Elin Skeppskyrkan, Stf Bilda.NBV

- "Vem ska betala tobaksnotan, samhället eller rökaren?". Seminariet hålls den 1 juli klockan 08.30 på Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, D20, och anordnas av Skandia.

- "Dold försäljning av tobak - en del i den förebyggande strategin". Seminariet hålls den 2 juli klockan 10.00 på Strand Hotel, Strandgatan 34, Furillen, och anordnas av Yrkesföreningar mot Tobak och Lärare mot Tobak.

- "Det är coolt att röka". Seminariet hålls den 2 juli klockan 14.30 på Gotlands Museum, Strandgatan 14, Sävesalen, och anordnas av Cancerfonden.
Sen ska ni förstås inte glömma Dizza Tobak-seminariet som jag skrev om redan den 12 juni. Jag tror det blir spännande. Vi kommer bland andra att ha med Björn Fries och Fredrik Söderhielm. Många av er känner säkert igen Björns namn som tidigare Narkotikautredare och som chef för Stockholms Preventionscentrum Precens. Fredrik är som ni vet generalsekreterare för A Non Smoking Generation som är en av Dizza Tobaks samarbetspartners.


På Dizza Tobak-seminariet kommer vi att utöver en diskussion kring tobaksproblemet ur ett barn- och ungdomsperspektiv även redovisa utkomsten från skoltävlingen Dizza Tobak. 230 inkomna bidrag kommer att visas upp. Kom och låt dig inspireras av ungdomarnas kreativa idéer kring hur tobaksproblemet ska lösas! Vi kommer också att starta lanseringen av nästa läsårs skoltävling - Dizza Tobak 2.0. Bilden nedan visar Anders Lönegård från SAMBA i diskussioner med Caroline Karlström och Johan Ronnestam (www.ronnestam.com) kring utformningen av Dizza Tobak 2.0. För den som har fantastiskt god syn och bra upplösning på skärmen kan man nog se vad som står på tavlan - er andra rekommenderar jag att komma och titta på seminariet:

Dizza Tobak som hålls i Augustsalen, Krukmakarens hus, Mellangatan 2, den 1 juli klockan 16.00 i SAMBAs regi.

Caroline, Anders och Johan vid tavlan
Caroline, Anders och Johan vid tavlan
Test
Bengt Mattson