Test
Bengt Mattson

Ja, så var då sommarsemestern slut för i år - åtminstone för mig. Jag har haft två härliga veckor i Hälsingland, Dalarna och Jämtland tillsammans med fiolen och mina spelkompisar och en vecka nere i Skåne tillsammans med min son Christoffer och en massa vänner. Kanon!

Kallt bad i Kallsjön
Kallt bad i Kallsjön

På bilden ovan är det faktiskt jag som plumsar i Kallsjöns kalla vatten - det blev ett mycket kort bad... Tusen tack till Sören Monvall som fångade det på bild. En kanske något vackrare bild av Kallsjön, med Suljätten i bakgrunden, syns nedan - underbart vackert landskap!

Kallsjön från Sundets brygga
Kallsjön från Sundets brygga

De här tre veckorna har dock inte varit helt utan viss dramatik. EU:s miljö- och energiminsitrar träffades i Åre och även om inte stämningen var lika laddad och dramatisk som himmeln över Sundets Fjällgård så var det mötet ett mycket viktigt steg inför klimatmötet i Köpenhamn i slutet av året. Läs mer om utkomsten från mötet via denna länk exempelvis.

Kvällshimmel över Sundet
Kvällshimmel över Sundet

Jag vill också passa på att påminna er som kanske missade debattartikeln i Göteborgsposten i början på juli, kring barn- och ungdomars utsatta situation, att SAMBA:s kampanj "Kraftsamling för barnen" löper vidare. Nu är det snart bara ett år kvar till partiledardebatten, 19 augusti 2010 går den av stapeln på Kulturhuset i Stockholm, om barn- och ungdomars situation. Och som författarna till debattartikeln, däribland Pfizer AB:s VD Nikolaj Sörensen, påtalar är det viktigt att denna fråga lyfts på den politiska dagordningen. Tobaksanvändning och andra missbruk är bara ett av många perspektiv på ungdomsfrågan - ett perspektiv som jag dock kommer återkomma till många gånger framöver här på bloggen då SAMBA, A Non Smoking Generation, Korpen och våra andra samarbetspartners driver Dizza Tobak vidare.

Visst kan ni hålla med om att

…För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat…

Test
Bengt Mattson