Test
Bengt Mattson

Som ni sett i mina övriga inlägg på bloggen denna vecka (22 juni kring tobaksfrågan och 24 juni om klimat och miljö) så finns det gott om spännande seminarier i Almedalen under politikerveckan som drar igång på söndag. Idag tänkte jag göra "lite reklam" för ett antal seminarier som fokuserar socialt ansvarstagande. Det finns många fler än de jag räknar upp nedan. Tyvärr finns det krockar i schemat även mellan de favoriter som jag plockat ut... För en fullständig lista rekommenderar jag er att själva göra en sökning i databasen på Almedalens officiella hemsida.

- "Svenska Röda Korset Journalistpris 2009". Journalistpriset delas ut av Bengt Westerberg den 29 juni klockan 14.00 på Silon, Holmen, Visby hamn ("Innescenen"). Ni kan läsa mer om de nio nominerade bidragen på www.redcross.se

- "Företag och mänskliga rättigheter - vilken roll kan EU spela?". Seminariet anordnas av Amnesty och går av stapeln den 30 juni mellan klockan 10.00 och 12.00 på Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, Sal B:24.

- "Välkommen till verkligheten - svart på vitt om svensk barnfattigdom inför fattigdomsåret 2010". I anledning av att 2010 har utsetts till Europaåret för att bekämpa fattigdom och social utestängning anordnar Majblomman, Scouterna, Fryshuset och Makalösa Föräldrar detta seminarium den 30 juni klockan 10.00 på Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, Maltfabriken plan 2.

- "Globalt spel om socialt ansvarstagande - ISO 2600 är den nya plattformen". Seminariet hålls den 30 juni klockan 11.30 på Strandvägen 1, Visby hamn, Miljöarenan i regi av SIS.

- "Alla barns rätt till sin familj". Seminariet hålls den 30 juni klockan 14.30 på Innescenen, Silon, Holmen i Visby hamn i regi av Rädda barnen Gotland.

- "Notan för finanskrisen blir högre om vi låter barnen betala". Seminariet hålls i regi av Skandia/Idéer för livet samt Fryshuset på Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, Sal D20 den 30 juni klockan 14.30.

- "Vinn, vinn, vinn - Konsten att stärka sitt varumärke och samtidigt göra skillnad genom Rättvisemärkt". Seminariet anordnas den 30 juni klockan 15.00 i Sävesalen, Gotlands Fornsal, Strandgatan 12 i regi av Rättvisemärkt.

- "Handel, hunger och mänskliga rättigheter". Seminariet går av stapeln den 30 juni klockan 15.30 på Innescenen, Silon, Holmen i Visby hamn och anrdnas av FIAN Sverige.

- "Svenska ordförandeskapet måste leverera till världens fattiga". Seminariet hålls den 1 juli klockan 12.00 fram till 18.00 på Östersjötorget, Silon, Holmen, Visby hamn i regi av CONCORD Sverige.

- "Mödradödlighet - en global katastrof". Seminariet hålls den 2 juli klockan 14.00 på Östersjötorget, Silon, Holmen, Visby hamn i regi av RFSU.

- "FN:s kvinnokonvention 30 år - hur långt har vi kommit?". Seminariet hålls på Innescenen, Silon, Holmen, Visby hamn den 2 juli klockan 15.30 i regi av UNIFEM Sverige.

En extra stark rekommendation vill jag såklart ge er att delta i SAMBA:s seminarium "Var kommer barnen in?". SAMBA som driver kampanjen "Kraftsamling för barnen" är som ni säkert vet vår samarbetsparnter inom projektet Dizza Tobak (som presenteras närmare i Almedalen den 1 juli klockan 16.00 i Krukmakarens hus, Mellangatan 21, Augustsalen). Seminariet "Var kommer barnen in?" går av stapeln den 3 juli klockan 12.00 på Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, Sal B24, och kommer att föra en diskussion om vem som har ansvaret för att minst 250000 barn och ungdomar i Sverige lever i allvarlig utsatthet.

Med anledning av alla dessa seminarier som på olika sätt tar upp frågor kring ohälsa runt om i världen finner jag skäl att återigen upprepa mantrat

...För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat...

Test
Bengt Mattson