Test
Bengt Mattson

Imorgon är det dags att ta sig till jobbet igen. Det har varit en lång och härlig semester men nu börjar "allvaret" igen. Jag fick en försmak av miljödiskussionen redan tidigare i veckan när jag var ute på Naturskyddsföreningens ö Lilla Karlsö utanför Gotland.

Utsikt mot Stora Kalsö från Lilla
Utsikt mot Stora Kalsö från Lilla

En vacker och "orörd" natur fick oss alla som var på ön att förstå värdet av aktivt miljöarbete. Men miljöarbete får inte bara betyda "bevara allt som det har varit". Därför tycker jag personligen att det var direkt stimulerande att även se utsikten från Lilla Karlsö in mot Gotland - en rad vindkraftverk som visar på framtidens energikällor.

Vindkraftverk i horisonten - svåra att se...
Vindkraftverk i horisonten - svåra att se...

Energi- och klimatfrågan kommer självklart vara het också under resten av året, men en stor del av mitt arbete inom miljöområdet kommer säkerligen röra "gröna läkemedel" och olika marknadsincitament för att förflytta hela läkemedelssektorn i en allt mer hållbar riktning. För att läsa mer om detta rekommenderar jag er att dels ta del av den debattartikel "Våra läkemedel ska inta skada andra" som jag och Cecilia Marlow, VD på Kronans Droghandel, skrev i juli och som publicerades i Dagens Industri 22 juli. Ni kan även läsa mer om ämnet via denna länk (bloggen 31 maj).

Men innan jag helt ställer om huvudet i "full working stance" vill jag än en gång tänka på en av sommarens största händelser, åtminstone ur mitt perspektiv... Jag och Maria Ehrman släppte en skiva "En harpa, en fiol , två stråkar".

En harpa, en fiol, två stråkar
En harpa, en fiol, två stråkar

Folkmusik ger mig alltid en härlig känsla i kroppen och den har så mycket natur och vildmark i sig. Absolut inte den sämsta avkopplingen från miljö- och CSR-arbete! För den som är intresserad av folkmusik kan jag rekommendera ett deltagande i "Århundradets spelmansstämma", 4:e till 8:e augusti. Ett besök på Skansen ger då både en natur- och djurupplevelse samt massvis med musik. Härligt!

Test
Bengt Mattson