Test
Bengt Mattson

Jag har den senaste veckan bland annat besökt Sundets Fjällgård vid Kallsjön i Jämtland. Oj, oj, oj så vackert!

Sundets Fjällgård
Sundets Fjällgård

Vi tog båten ut till en av de små öarna för att titta på den mycket sällsynta blomman Fjällbruden. Det är häftigt att se en blomma som växer under så tuffa betingelser och ändå blir så vacker!

Fjällbruden
Fjällbruden

Att arbeta professionellt med miljöfrågor synes självklart när man får tillfälle att skåda naturen från dess vackraste sida. Jag har haft möjlighet att få se många underbara vyer under dessa dagar i Jämtland. I samband med att Kolåsen ("världens vackraste by") firade sitt 600-års jubileum så hade jag och mina spelkompisar i komp I slaget ombetts att skriva en jubileumsvals som skulle namnges under firandet. Namntävlingen vanns med förslaget "Sol över Äcklingen". Och när man ser den vackra sjön Äcklingen så förstår man de som sagt att Kolåsen är "världens vackraste by"...

Sol över Äcklingen
Sol över Äcklingen

Och vad som ger en extra krydda åt en lyckad semestervecka som denna är att även det professionella arbetet rullar på. Jag rekommenderar er alla att ta del av min och Cecilia Marlows (vd för Kronans Drighandel) debattartikel i Dagens Industri från den 22 juli: "Våra läkemedel ska inte skada andra". Artikeln kan ses som en naturlig fortsättning på den debatt som bland andra Cecilia och jag deltog i under Almedalsveckan (tisdagen den 6:e juli) gällande gröna läkemedel.
På samma sätt som vår underbara natur här hemma i Sverige är värd att bevara gäller självklart samma sak för miljöerna i andra delar av världen!

Test
Bengt Mattson