Test
Bengt Mattson

MistraPharma är ett mycket spännande projekt kring läkemedel och deras potentiella miljöeffekter som jag har bloggat om tidigare, bland annat den 14 januari. Jag sitter i MistraPharmas styrelse och har därmed såklart en ypperlig möjlighet att följa utvecklingen i detalj - mycket spännande och intressant! Den 2 april är det releaseparty för MistraPharmas bok ”En frisk framtid - Läkemedel i ett hållbart samhälle” på Nalen i Stockholm. Listan på deltagare är diger.

- Det verkar finnas ett enormt intresse för läkemedelsflödet, säger Karin Liljelund, ordförande i bokens redaktionskommitté.

Varje kapitel tar upp var sin aspekt av läkemedelsflödet, allt ifrån livsstilsfrågor, internethandeln, förfalskade läkemedel och antibiotikans dåliga lönsamhet till hållbar distribution, handel och vattenrening.

Under releasepartyt på Nalen den 2 april håller Charlotte Permell i en informell paneldiskussion med Ethel Forsberg, generaldirektör för Kemikalieinspektionen, Christina Rångemark Åkerman, generaldirektör för Läkemedelsverket, den amerikanska författaren och forskaren David J. Triggle, Barbro Westerholm, riksdagsledamot och läkare, Christina Rudén, programchef på MistraPharma, Kairos Futures trendspanare Anna Kiefer samt med mig. Jag återkommer efter torsdagen med kommentarer från releasepartyt och från diskussionen. För de som vill beställa boken så görs det via Apoteket AB, [email protected], eller per tel 08-466 10 70.

Test
Bengt Mattson