Test
Bengt Mattson

Re-Think Tank - i LEGO


Som ni vet, bland annat från mitt blogginlägg den 9 juni (http://www.ansvarsblogg.se/socialt-ansvar/vara-praktikanter-fran-kis-bioentreprenorsprogram-ar-fardiga-med-sitt-arbete/) så hade vi två praktikanter, Adam Martak och Xiaowen Li, arbetandes med oss under våren. Deras projekt - The Re-Think Tank - handlade om att med sitt "utifrånperspektiv" identifiera områden där vi behöver förändras/utvecklas för att säkerställa att vi är fortsatt långsiktigt hållbara och framgångrika i en värld som förändras fort via globalisering, digitalisering och ökade krav och förväntningar på hållbarhet. Som ni kanske kommer ihåg var deras sju förslag de följande:


1: Getting more familiar with process innovation
2: Optimizing the efficiency of meetings
3: Conducting a thorough stakeholder analysis
4: Increasing diversity within the company
5: Developing a positive public image via out-of-the-box branding strategies
6: Analyzing influence of parameters on payer’s perception of the value of pharmaceutical product, e.g. a vaccine
7: Developing a graduate program scheme with a clear career path for a small number of candidates


Under eftermiddagen igår och förmiddagen idag har jag tillsammans med kloka, smarta, spännande och trevliga personer från olika delar av samhället deltagit i en "tänkargrupp", samlad av Tillväxtverket, för att fundera över framtidens entreprenörskap. Vi har diskuterat samverkan ur många olika perspektiv, och speciellt funderat över Tillväxtverkets roll att främja och vara samordnande i frågor som rör entreprenörskap vid universitet och högskolor, samt Sveriges innovationssystem och "entreprenöriella innovativa ekosystem". Enormt stilmulerande diksusioner och det var med glädje jag delade med mig av Xiaowens och Adams arbete och hur vi tar deras resultat vidare. Ett i mitt tycke utmärkt exempel på win-win när samverkan fungerar bra.


Som ni ser på bilden ovan visualiserade vi "the Re-Think Tank" med hjälp av LEGO - Adam och Xiaowen tittar in lite utifrån och ovanifrån, och visst torde de ha bättre möjligheter att identifiera förbättringsområden än vad vi har, som ser ut att ha ett väldigt introvert och internt perspektiv... :-)

Test
Bengt Mattson