Test
Bengt Mattson

Jo, som jag skrev här på bloggen igår så dör det 18 stycken människor i Sverige varje dag av tobaken, och var sjätte sekund är det någon som dör i världen på grund av tobak. Helt osannolika siffror tycker jag. Och helt oacceptabla!

... och var 6:e sekund någon i världen
... och var 6:e sekund någon i världen

Vi behöver bli fler som ställer upp i fighten mot tobaken. Det har varit jättespännande att följa de dryga 20 ungdomarna som deltar i American Cancer Societys (ACS) utbildninginsats inom ramen för Dizza Tobak igår och idag. Idag har vi bland annat talat hur man tar fram kraftfulla budskap för att skapa såväl medvetenhet som engagemang. Och vad sägs om följande förslag:

- 30 miljarder kronor: Så mycket kostar tobaken svenska samhället varje år. Vad vill du betala skatt för?
- 18 människor: Så många dör i Sverige varje dag till följd av tobak. De saknas. Vem saknar du?
- 1,5 miljoner barn: Så många tvingas arbeta med tobak varje dag. Tänk om det var dina barn...
- 50 barn och ungdomar: Så många börjar röka varje dag i Sverige. Är ditt barn ett av dem?

Vi har också fått lyssna på Johan Ronnestam och hans fantastiska beskrivning av hur man kan nyttja de sociala medierna för att få genomslag med sitt budskap. Det är som vanligt bara att bocka och buga för Johan. Hans föredrag är fantastiskt engagerande - tänk vilka möjligheter som finns! En försiktig start har vi redan tagit med tävlingen i Dizza Tobak. Se till att gå in och rösta på ditt favoritbidrag av alla de kampanjer mot tobaken som Sveriges skolungdomar har laddat upp på dizzatobak.se. Det är bara en dag kvar av omröstningen nu...

Och det är också bara en dag kvar av ACS-utbildningen av skolungdomarna... Trist, men allt kul har ett slut. Jag kommer sakna er ungdomar efter morgondagen, and I will miss all of you from over there (Sylvana, Holly, Andy and Johanna). It has been great fun and very educational!

Test
Bengt Mattson