Test
Bengt Mattson

Jag har ofta påtalat här på bloggen att jag verkligen uppskattar att möta studenter i diskussioner om hållbarhet. De har ofta mycket spännande perspektiv och är vanligtvis öppna och diskussionsvilliga. Nu i veckan har jag haft glädjen av att ganska ingående få diskutera hållbarhetstrategier med studenter vid två tillfällen. I tisdags med Marcus Dufwa och Robiel Meconnen från civilekonomprogrammet vid Högskolan i Halmstad, och igår med Cecilia Winberg och Johan Sundell som studerar företagsekonomi vid Uppsala universitet.


Marcus och Robiels arbete handlar om hur företag i praktiken arbetar med hållbarhet (snarare än själva konceptet hållbarhet) och hur ett företag samlar information och bygger sin strategi för att sedan kunna omvandla hållbarhetsstrategier till verklighet. Cecilias och Johans ansats är likartad: "om CSR som strategiföreteelse, och om vilka faktorer som ligger till grund för en framgångsrik implementering av CSR".
Jag ser fram emot att läsa dessa uppsatser, liksom alla de rapporter och uppsatser som studenter har skrivit som jag tidgare har träffat. En stor källa till nya spännande perspektiv!


Och nu på måndag ska jag förresten föreläsa för studenter på Karolinska Institutet om "Sustainable Use of Chemicals for the Common Good- Challenges, Green Chemistry, Drugs in the Environment". Vill man tjuvkika lite på vad den föreläsningen innehåller kan man titta på mitt blogginlägg från 4 maj förra året. Men mer om det  nästa vecka :-)
 

Test
Bengt Mattson