Test
Bengt Mattson

På lördag, den 28:e mars, infaller Earth Hour. Hela denna vecka arbetar miljontals människor världen över med att visa sitt deltagande i Världsnaturfondens globala manifestation för klimatkampen. Som jag har berättat på bloggen i går och i förrgår kommer jag hela denna vecka att blogga om vad vi på Pfizer och vad andra företag, organisationer och personer gör för att uppmärksamma Earth Hour. Jag tycker också att det är extra kul att denna vecka sammanfaller med mitt hundrade blogginlägg sen starten i april förra året. Ett av de första inläggen, det från 10 april 2008, behandlade ett av de initiativ som vi inom svenska Pfizer jobbat med för att minska vår klimatpåverkan. Den 10 april tilldelades vi EU:s Green Building Award för vårt energisnåla kontor i Silverdal, Sollentuna.Green Building Award blev ett tydligt bevis på att vi satsat rätt vad gäller energismarta lösningar. Ett stort tack ska förståss gå till Skanska som byggde kontoret åt oss så att vi kunde flytta in i Silverdal årskiftet 2005/2006.

Men som sagt var är det inte bara stora aktörer som vi på Pfizer som kämpar i klimatkampen. Jag har tidigare idag inom ramen för Dizza Tobak träffat Anders Lönegård på SAMBA och medarbetare från Korpen. Nu är det nästan 200 skolklasser som deltar i anti-tobakstävlingen - jättekul!

Det var också kul att höra Anders berätta om dottern Johannas och hennes skolkamraters engagemang på Katarina Norra Skola inför Earth Hour på lördag. Eftersom skolan är stängd på lördag lägger de en rad aktiviteter redan på fredag, det ska synliggöras att de bryr sig om miljön:

- Det serveras endast kall mat
- Skolan är släckt
- Datorerna är avslagna

Jag tycker det är enormt inspirerande att se kraften i engagemanget hos våra ungdomar. Deras intresse för frågan ska inte bara entusiasmera oss utan det tydliggör också det ansvar vi har för att inte lämna över en ohållbar miljösituation till våra barn och barnbarn! Låt oss alla ställa upp för vår och våra barns och barnbarns framtid. Och kopplat till alla dessa ungdomars härliga arbetet mot klimatförändringen kan det också vara läge att koppla tillbaka till mitt inlägg från den 9:e mars:

…För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat

Vi får inte glömma bort att ungdomarnas framtid också avgörs av deras hälsa!

Test
Bengt Mattson