Test
Bengt Mattson

För de av er som följer min blogg regelbundet kan det inte komma som någon överraskning att jag tycker om CSR-i-praktiken.se. Och att jag skulle fastna extra mycket för artikeln på deras hemsida kallad "Sunt förnuft ledordet när CSR-arbetet förändras", kan inte heller komma som en överraskning.

Jag håller helt med chefredaktör Per Grankvist i hans beskrivning av att det tidigare fanns en risk för att för mycket av kraften i CSR-diskussionen gick förlorad i semantiska debatter, och i diskussioner kring vilken modell för CSR-arbetet som var "den rätta". Per Grankvists bedömning är att delvis beroende på den finasiella krisen som världen har gått igenom så har det skett en tillnyktring. Istället för dessa "akademiska diskussioner" så läggs nu mer kraft på praktiken - "hur företag kan jobba med hållbarhet för att tjäna pengar".

Du kan lyssna på Per Grankvists tankar via CSR-i-praktikens poddradio eller läsa framförallt hans nya efterord till boken "CSR i praktiken - Hur företag kan jobba med hållbarhet för att tjäna pengar"

Boken har prisats i många sammanhang redan så jag behöver kanske inte ytterligare hylla den här på bloggen - men den är mycket läsvärd!

Vill du läsa mer om hur Pfizer jobbar med hållbarhet i praktiken, och i enlighet med en modell som passar just vår företagskultur, så läs exempelvis blogginlägget från 29 mars, 2010. För mer information kring det miljörelaterade CSR-arbetet kan jag rekommendera bland annat blogginlägget från 18 februari, 2010.

Test
Bengt Mattson