Test
Bengt Mattson

Jag måste erkänna att tyckte om idén med Grannsamverkansbilen redan första gången jag hörde talas om den. En bil som åker runt i bostadsområdena i Sollentuna under dagtid och både visar på en närvaro i området men där föraren och passagerarna också kan agera på och rapportera det de ser. Och inte blir idén sämre av det faktum att de tar med sig äldre personer från hem och äldreboenden som inte annars kommer ut så ofta. Genial idé i sin enkelhet. Sollentuna kommun önskade en samverkan med kommunens näringsliv för att realisera idén - det var bara att hoppa på tyckte jag.
Projektet har nu pågått ett antal år och jag hade äran att, å Pfizer vägnar, få mottaga ett tack från kommunen och bilens eldsjälar i början av veckan. Jag bockar och tackar! För de som vill veta mer om initiativet så rekommenderar jag att ni kontaktar Anna-Karin Sundén på kommunkontoret. Hon brinner också för initiativet!

Proudly accepting the diploma

Proudly accepting the diploma

ENGLISH SUMMARY: I was honored to accept, on behalf of Pfizer, a diploma from Sollentuna municipality for our support of the initiativ "Neighborhood car" (in Swedish: "Grannsamverkansbil"). It is a brilliant idea in all its simplicity. The car moves around in the municipality during day time to show presence and report on problems and "suspicious behaviours". And in addition to that - the drivers invites old people that rarely leave their houses or institutions to go with them. A very appreciated activity!

Test
Bengt Mattson