Test
Bengt Mattson

 

Vinterskrudad altan
Vinterskrudad altan

Nu närmar vi oss slutet på ett år som har dominerats av klimatdiskussioner och finanskris. Det går väl inte att säga att någon av de två områdena har fått en slutlig lösning - men visst finns det ljus i tunneln. Konjunkturbarometrar spår en allt starkare ekonomi under 2010 och klimatfrågan får ju trots allt en fortsatt färdväg fram mot det så kallade COP16-mötet i Mexico nästa år. Jag kommer att få anledning att återkomma många gånger under 2010 till klimatfrågan, bland annat inför vår samarbetspartner WWF:s Earth Hour-manifestation 27 mars. Frågan är viktig för Pfizer eftersom klimatförändringarna hotar såväl miljön som människors hälsa.

Jag föreläser på Strängnäsfabriken
Jag föreläser på Strängnäsfabriken

En annan frågeställning som varit högt upp på min agenda under 2009 och som även under 2010 kommer att dominera mycket av mitt arbete är Läkemedelsverkets (LV) regeringsuppdrag kring miljökrav vid tillverkning av läkemedel och läkemedelssubstanser. Läs LV:s rapport på deras hemsida samt mina kommentarer på mitt blogginlägg från den 17 december. Jag ser fram emot de fortsatta diskussionerna under 2010!
Självklart ser jag också fram emot att jobba med Dizza Tobak och våra andra sociala ansvarstagarinitiativ under 2010.

I vårt tobakspreventiva initiativ Dizza Tobak, som drivs av SAMBA i samarbete med bland andra A Non Smoking Generation, tar vi för första gången på allvar steget in i de sociala medierna. Det skall bli enormt spännande att följa "Dizza Tobak 2.0". Se till att få dina barn, dina grannars barn, släktingars barn och så vidare engagerade i kampen mot tobaken! Våra övriga sociala ansvarstagarinitiativ inkluderar bland annat samarbeten med Dopingjouren, Cancerfonden, Sollentuna Kvinnojour samt Skolbarnens Trafikkalender. Tack för samarbetet detta år och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete!Låt mig avsluta detta inlägg på liknande sätt som jag avslutade förra årets bloggande, genom att visa en av alla de teckningar som vi på Pfizer får genom samarbetet med Barnens Trafikkalender. De är bara så fina! Tack Felix Brown i årskurs 4 för denna bild där han på sin cykel nästan krockar med en traktor på väg till skolan. Tänk på att det finns många stora traktorer och andra fordon ute nu för att få bort all snö från gator och gångvägar. Se upp för dem!

Se upp i trafiken
Se upp i trafiken

Jag önskar er alla en riktigt God Jul samt avslutar med följande uppmaning:

…För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat…

Test
Bengt Mattson