Test
Bengt Mattson
Järvaskolans sjuor på besök hos Pfizer - vad pratade vi omMy Dream Now - logo
I arrangemang av My Dream Now (http://www.mydreamnow.se/) hade jag idag glädjen att få besök av ett antal sjunde-klassare från Järvaskolan. Jag hade som mål att visa för eleverna att det finns massvis med olika typer av arbetsuppgifter i ett läkemedelsbolag. Hos oss finns det exempelvis rum för såväl kemister, biologer, läkare, sjuksköterskor och andra naturvetare, som för ekonomer, kommunikatörer, språkvetare, beteendevetare och tekniker. På bilden ovan ser ni en beskrivning av ett läkemedels väg - från forskning till färdig produkt ("pillret"). Denna bild växte fram under det 2 timmar långa besöket - delvis drivet av det jag ville säga till eleverna, men delvis också med bakgrund i frågor och berättelser som eleverna delade med mig.
Det var kul och inspirerande tyckte jag - jag hoppas att eleverna också blev inspirerade. Hela tanken med denna typ av samverkan mellan skola, civilsamhälle och näringsliv är såklart att stimulera eleverna, och att hjälpa dem att hitta sina framtida drömyrken. Som My Dream Now skriver på sin hemsida (http://www.mydreamnow.se/):
"Tillsammans med arbetsgivare hjälper vi ungdomar att blicka framåt och börja drömma. Inga drömmar är för stora eller för små. Det viktigaste är att de är dina"
Test
Bengt Mattson