Test
Bengt MattsonNu är det bara två dagar kvar till den 28:e mars - dagen för Världsnaturfondens Earth Hour. Här i Sverige kommer Pfizer att släcka ner våra kontorsbyggnader i Sollentuna och Strängnäs. Och runt om i Sverige och världen kommer miljontals människor delta i manifestationen. För att få en känsla av hur stort Earth Hour är globalt så rekommenderar jag er att läsa på www.earthhour.org. Här kommer lite statistik över storleken på Earth Hour:

Just nu är över 2700 städer anmälda till Earth Hour i 83 länder! Det innebär att Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Till de ikonbyggnader som släcker hör till exempel Niagara-fallen, The Strip i Las Vegas, stora delar av Hong Kong, Copacabana och tornet i Pisa. Det finns över 500 Earth Hour-facebook grupper, med fler än 200.000 medlemmar i den största. En officiell Earth Hour-video ses var tredje sekund på Youtube. Att googla på Earth Hour ger över 11 miljoner träffar. Det är några exempel på Earth Hours storlek 2009!

I Sverige är i skrivande stund 133 kommuner anmälda. Den svenska Earth Hour kampanjen syns just nu på TV4, TV3, Kanal 6 och 8 (dvs i MTGs kanaler). Denna veckan finns Earth Hour-kampanjen även på webben exempelvis på sidor som aftonbladet.se, expressen.se och svd.se, samt i det lokala tidningsnätet. Från och med helgen ökar trycket på siterna och då går kampanjen upp även i MSN.se och Hotmail. I Stockholm firas Earth Hour genom en gratis konsert på Skansen. Till Skansen kommer artister som Nina Persson och A Camp, EMD, Sarah Dawn Finer, Stefan Sundström och Sugarplum Fairy. Åk dit och fira Earth Hour tillsammans med alla andra klimatkrigare! Passa också på att delta i tävlingen Fota Earth Hour. Fototävlingen genomförs i samarbete med Canon och fotosidan.se. Släck hemma, gå ut och fota det som blir mörkt nära dig under Earth Hour. Du kan vinna fina priser, och juryn består av välrenommerade fotografer. Tävlingen är öppen för hela familjen, och för såväl proffs som amatörer. Du tävlar med en före- och en efterbild. Gå in på www.fotosidan.se/earthhour för mer information.

Som sagt var - bara två dagar kvar kring den största manifestationen hitintills i en av vår tids mest betydelsefulla frågor! Men i detta stora perspektiv får man inte heller tappa bort andra utmaningar i samhället. Så för att än en gång anknyta till mitt blogginlägg från den 9:e mars:

…För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat…

Test
Bengt Mattson