Test
Bengt Mattson

Igår, mellan 20.30 och 21.30 lokal tid världen över, deltog mer än 1 miljard människor i Earth Hour, den största miljömanifestationen någonsin. På Värdsnaturfondens (WWF) globala Earth Hour-hemsida finns massvis med spektakulära bilder och videofilmer som visar männsikors, städers, och olika organisationers deltagande i denna kraftfulla uppmaning till världens ledare om att ta klimathotet på största allvar!

Det ska bli kul och spännande att under de kommande dagarna ta del av hur vänner, bekanta och andra manifesterade sitt deltagande i kampen mot den globala uppvärmningen. Själv gav jag tillsammans med Maria Ehrman och Björn Rundqvist en konsert i den nedsläckta Mattiasgården i Vallentuna tillsammans med en rad middagsgäster. Som vanligt är det lite svårt att snyggt dokumentera Earth Hour-upplevelser, man vill ju inte gärna använda blixt på kameran, då förstörs ju den mysiga stämningen... Det medför dock att bilderna ofta år en viss rörelseoskärpa, samt att det skarpa ljuset från nödutgångsskyltarna syns enormt tydligt på fotografiet...

Jag, Björn och Maria spelar
Jag, Björn och Maria spelar

Middagsgästerna äter god mat i stearinsljusens sken...

Mysig middagsstämning
Mysig middagsstämning

Inte bara god man, utan också god samt kravmärkt dryck - precis som det ska vara på Earth Hour!

Kravmärkt dryck
Kravmärkt dryck

Stort tack till Värdsnaturfonden för att de anordnar denna klimatmanifestation. Det känns inte bara stort att delta i något som engagerar mer än 1 miljard människor på planeten, utan det gav oss också tillfälle att njuta av en mysig och god middag!

Test
Bengt Mattson