Test
Bengt Mattson
Igår, idag och imorgon samlas flera hundra deltagare från hela världen i UN City i Köpenhamn för att delta i konferensen CleanMed Europe 2016
CleanMed Europe 2016
Mängder med intressanta presentationer och diskussioner förstås. Igår lyssnade jag bland annat på Johanna Borgendahl från Stockholms Läns Landsting (SLL) när hon beskrev SLL:s arbete för att minska miljöpåverkan från läkemedel. Hon presenterade såklart bland annat hur hälso- och sjukvården kan använda miljöinformationen som återfinns på janusinfo.se som tll stor del bygger på LIF:s initiativ miljöklassificering av läkemedelssubstanser på Fass.se. Svenska landstings arbete med läkemedel och mljö, och miljöklassificeringsinitiativet röner fortsatt stor uppmärksamhet när det presenteras för en internationell publik - Sverige ligger fortfarande i framkant i detta arbete.
Jag hade också gläden att lyssna på Louise Summerton från York University. Hon presenterade IMI-projektet CHEM21, och gav en detaljerad beskrvning av den "On-line Learning Platform" som byggts upp inom projektet. Enormt mycket bra information och kunskap om grön kemi samlat på en och samma plats. En ren guldgruva!
Idag blir det under eftermiddagen bland annat en session om AMR (Anti-Microbial Resistance) som jag har skrivt ganska mycket om här på bloggen på senare tid, och imorgon är det bland mycket annat dags för mig att presentera EPS (Eco-Pharmao-Stewardship) för de intresserade.
Test
Bengt Mattson