Test
Bengt Mattson

Idag är det inte utan stolthet som jag skriver mitt 250:e blogginlägg här på Pfizers Ansvarsblogg. Tänk vad tiden går fort, det är nu dryga två år sedan vi lanserade bloggen. Mitt första inlägg skrev jag den 1:a april 2008, men det var mer ett konstaterande att bloggen nu lanserades. Det första "riktiga inlägget" kom den 3:e april och berättade om de strategier som vi hade utarbetat på mötet med Pfizers CSR-råd. Men idag är jag alltså framme vid mitt 250:e inlägg och det ska handla om Dizza Tobak. Jag tycker det är passande eftersom ett av de ämnen som jag skrivit mest om under dessa dryga 2 år just är tobaksprevention och i synnerhet vårt projekt Dizza Tobak.

Dizza Tobak drivs av SAMBA i samarbete med bland andra A Non Smoking Generation med stöd av Pfizer. Vi har som ni säkert vet under 2010 haft en tävling där skolungdomar har laddat upp "anti-tobakskampanjfilmer" på dizzatobak.se. Jag har under ett par veckors tid presenterat olika vinnare i tävlingen (se bland annat inläggen från 24 maj, 21 maj och 31 maj). I dag tänkte jag att det är dags att presentera "hela listan". Ni kan självklart läsa mer på dizzatobak.se

1:a pris
Klass 8A på Östra Funkaboskolan, Kalmar

2:a pris
Klass 7A, Matfors skola

3:e pristagare
Bäckbyskolan 6c, Västerås
Nytorpsskolan 6, Salem
Tyringe skola 8a, Tyringe
Nya Stenkulaskolan 6a, Malmö
Södra skolan 8d, Katrineholm
Bokelundskolan 6, Växjö
Tjörnarps skola 6, Tjörnarp
Burå skola 4-5 a, Göteborg
Ormsta skola  Midgård 6 röd, Vallentuna
Finnerödja skola 6, Finnerödja

Juryns hederspriser:
Bästa film - Östra Funkaboskolan 8 a, Kalmar
Bästa musik - Viktoriaskolan 7 a, Örebro
Roligaste bidrag - Södra skolan 8 d, Katrineholm
Bästa antitobaksreklam - Ugglums skola, Partille
Stort engagemang - Aroseniusskolan 7 b, Älvängen
Bästa dans - Bäckbyskolan 6 c, Västerås
Bästa kampanjupplägg - Humfryskolan 8 a, Malmö

Stort grattis till er alla! Några av de skolungdomar vars klasser finns bland pristagarna kan ni se i den så kallade Drop Dead som genomfördes i samband med Dizza Tobak-projektets och American Cancer Societys (ACS) anti-tobaks-utbildning i Fryshuset i början av maj månad. "DizzaTobak 2.0" har verkligen varit ett både kul och framgångsrikt projekt!

Jag skulle också vilja passa på att tacka Johan Ronnestam och Caroline Karlström - utan er kompetens kring sociala medier hade vi aldrig kunnat genomföra "Dizza Tobak 2.0".

Test
Bengt Mattson