Test
Bengt Mattson

Igår hade jag besök här på Pfizer i Sollentuna av ett 15-tal elever i årskurs 8 från Bäckahagens skola i Bandhagen. Besöket arrangerades av My Dream Now och min uppgift var att, under de två timmarna som eleverna och deras lärare var här hos mig på kontoret, inspirera och engagera och påvisa de möjligheter som finns i arbetslivet. Och visst finns det enorma möjligheter, men ska man kunna ta del av de möjligheterna så är utbildning och lärande en helt central komponent.

Jag berättade om min resa genom livet - från födseln, via skolgång, till arbetslivet och in i dagens roll och uppgifter. En resa som i mitt fall har styrts av en ständig nyfikenhet och vilja att få ta del av och lära mig nya saker. Uttrycket "curiosity killed the cat" är bara så dumt! Utan "curiosity", dvs nyfikenhet, så är väl egentligen inte livet värt att leva.

Det är väldigt lärorikt och inspirerande att prata och diskutera med ungdomar. De ställer ofta frågor av helt annan typ än de jag möts av när jag pratar inför arbetskollegor och "äldre intressenter". Jag vill här framföra ett stort tack till eleverna från Bäckahagens skola för att ni väckte flera tankar hos mig med era frågor. Förhoppningsvis väckte jag också tankar och funderingar hos er. Och som jag sade inledningsvis under besöket: "Får ni med er en insikt, tanke eller fundering härifrån som ni kan ha nytta av när ni funderar över olika framtida val, så har jag uppnått det jag önskar med dagens besök".

Förhoppningsvis har jag lyckats engagera och inspirera - om inte alla så i alla fall några av er - att jobba på för att realisera all den inneboende kapacitet och kompetens som ni besitter!

Tack för besöket och lycka till i framtiden!

Test
Bengt Mattson