Test
Bengt Mattson

För tio år sedan lanserades Pfizers Miljö- och Ansvarsblogg, eller Ansvarsbloggen som den vanligtvis kallas. Det var vår första test av att använda ett socialt media-forum för att skapa dialog och interaktivitet med såväl interna som externa intressenter. Det har varit ett fantastiskt kul första decennium, och det är med stolthet jag idag uppmärksammar 10-års kalaset med en vacker bild på en näckros från mitt älskade sommarställe i Voxna-Bruk i Hälsingland samt med en helt ny blogg-design och plattform.

Ansvarsbloggen har givit upphov till många spännande kontakter med folk inom hälso- och sjukvårdssektorn och inom läkemedelsbranschen såklart, men också med hållbarhetsexperter inom andra sektorer. Bloggen har också medfört att många studenter intresserade av CSR, miljö och hållbarhetsfrågor har hittat till mig. Tidigare idag hade jag en telefonintervju med en student från Uppsala Universitet som skriver en uppsats om hållbarhetsarbete och -redovisningar. Jag tycker egentligen aldrig att selfies blir snygga, men idag så tänkte jag att jag får göra ett undantag. Här ser ni mig pratandes i telefon med Fanny från Uppsala Universitet :-)

 

Bengt Mattson har telefonintervju

Tio år har gått fort. Det känns nästan som om det var igår som jag började blogga. Det har handlat mycket om läkemedel i miljön i generella termer, men mer specifikt exempelvis om hållbarhetskriterier i offentlig upphandling. Bloggen har fungerat som en logg-bok för mig själv - vad har jag gjort för att driva hållbarhetsarbetet framåt. Förhoppningsvis ser ni läsare också ett värde i att ha bloggen som ett arkiv över hur hållbarhetsfrågan har vuxit i betydelse under dessa tio år. Sök gärna bland ganla blogginlägg och kom gärna tillbaka med kommentarer. Jag önskar en mycket större interaktivitet än vad som hitintills har uppnåtts.

Första blogginlägget var kanske inte så innehållsrikt, men det finns över 800 ytterligare att söka bland. Nu inleder jag nästa decenniunms bloggande :-)

Test
Bengt Mattson