Dizza Tobak-diskussioner med Anders Lönegård, SAMBA

Jag har idag haft långa och spännande diskussioner med Anders Lönegård, projektledare för vårt Dizza Tobak-projekt hos SAMBA.

Anders Lönegård, SAMBA

Anders Lönegård, SAMBA

Som ni säkert vet är Dizza Tobak ett projekt som stöds av Pfizer och som drivs av SAMBA i samarbete med ett antal partners, exempelvis A Non Smoking Generation. Jag har idag haft glädjen att spendera att antal timmar med Anders Lönegård för att dels titta på vad som hände 2009 och dels diskutera planerna för 2010. Jag måste säga att det är ett spännande projekt! Extra kul skall det bli att följa hur ”Dizza Tobak 2.0″, som nyttjar de sociala medierna på nätet faller ut… Följ utvecklingen på dizzatobak.se och se till att alla dina egna barns skolklasser, dina vänners barns skolklasser, arbetskamraters barns skolklasser och så vidare anmäler sitt deltagande. Det står 100 000 SEK på spel till klasskassorna!

Vill du se statistik kring hur våra ungdomars tobaksvanor, men även deras övriga livstil, ser ut så titta exempelvis in på Folkhälsoinstitutets (FHI) hemsida och resultaten gällande ungas hälsa från Nationella Folkhälsoenkäten. Det finns för mig uppenbara skäl att baserat på dessa resultat än en gång upprepa mitt mantra:

…För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *