Diskussioner inom CSR Sweden om Skills4Jobs

csr-sweden-logga

 

Idag hade vi spännande diskussioner hos CSR Sweden gällande initiativet Skills4Jobs (”Skills for Jobs”). Initiativet kommer ursprungligen från CSR Europe och är en del av Enterprise 2020-plattformen. Övriga delar av den plattformen är Performance & Reporting (som jag kort berörde i bloggposten 27 augusti), Business and Human Rights, och Sustainable Living in Cities.

Gällande Skills4Jobs så har CSR Europe som mål att vi gemensamt (företag och nationella partners) ska nå ut till 5 miljoner ungdomar under 2016 i diskussioner om bland annat arbetsliv, anställningsbarhet, entreprenörsskap och arbetsplatsinnovationer. Vi fick mycket god vägledning i diskussionerna idag av Susanna Salwén från IBM. Sanna jobbar med svenska IBM:s samhällsengagemang och gav oss exempel på mängder med intressanta samarbeten med olika skolor och med studenter på olika nivåer i utbildningen. Mycket inspirerande! Stort tack för det Sanna.

Som ni vet om ni följt mig på bloggen så har vi exempelvis många samarbeten med Rudbeck gymnasiet i Sollentuna. Ni har kanske också läst flera av mina bloggposter om våra samarbeten med olika universitet och högskolor. Men jag måste erkänna att vi inte alls har byggt upp samma tydliga struktur som Sanna visade finns i IBM:s olika samarbeten. Det ska jag lära av! Jag hoppas också attt vi alla inom CSR Swedens nätverk kan dra lärdomar av detta arbete och att det leder till att vi kan hitta en likartad uppskattning hur många ungdomar vi når ut till gemensamt. Vi ska göra det vi kan för att vi gemensamt ska nå målet som CSR Europe satt upp: 5 miljoner

More to come :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *