Charlotte Sethia – ett exempel på det värde som samarbeten med universitet kan skapa hos företag

Charlotte - looking into the camera

Om ni av och till under de senaste åren har läst min blogg så vet ni att vi samverkar med universitet och högskolor på ett antal olika sätt. Vi tar exempelvis emot studiebesök hos oss på marknadsbolaget i Sollentuna eller på vår fabrik i Strängnäs, jag och andra Pfizer-kollegor är ute och föreläser på universiteten/högskolorna, och vi har ett antal praktikanter och examensarbetare varje år. En av praktikanterna från Karolinska Institutets Bioentreprenörsprogram, Charlotte Sethia, avslutar sitt arbete hos oss nu. I fredags presenterade hon arbetet för sina klasskamrater på KI, och på torsdag är det dags för en presentation för vår svenska ledningsgrupp här på Pfizer.

Det är enormt värdefullt för oss att ha studenter hos oss under en kortare eller längre tid. De för in ett utifrånperspektiv som kan vara väldigt viktigt. Det finns alltid en risk för att vi blir hemmablinda, där hjälper stundeterna till att bredda perspektiven igen. Studenterna för också in den senaste kunskapen som de har plockat upp under sina studier vilket kan komplettera den bild av problemet/utmaningen vi har själva. Och många av studenterna uppvisar en ambition och ett engagemang som smittar av sig på organisationen.

Att pratikarbetet som i Charlottes fall också hjälper till att förbereda henne för det kommande arbetslivet är ju bara ytterligare ett värde som skapas :-)

Thankyou very much Charlotte for a work well done!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *