Styrelsemöte CSR Sweden

csr-sweden-logga

Idag har vi haft styrelsemöte i CSR Sweden. Jag kan inte sticka under stol med att jag är enormt stolt över att vara ordförande i CSR Sweden. CSR Swedens medlemsföretag tillhör Sveriges viktigaste, mest inflytelserika och mest ansvarstagande företag, såväl privata som med statligt ägande. Jag är också mycket glad över att få jobba nära CSR Swedens verksamhetsledare Marianne Bogle – en central gestalt i den svenska CSR-miljön. En stor del av dagens möte ägnades åt diskussioner gällande aktiviteter för 2016.

CSR Sweden - vår inriktning och våra fyra pelare

Vi har som många av er säkert vet fyra huvudsakliga pelare i verksamheten:

- ”Performance and Reporting” som bland annat omfattar det nya Europeiska redovisningsdirektivet där rapportering av ”icke-finansiell information” utgör en viktig del. CSR Swedens MIA Tool är ett viktigt verktyg i det arbetet (läs om detta på CSR Swedens hemsida och i blogginlägget från 27 augusti)

- ”Business and Human Riughts” där vår ”Academy for Human Rights in Business” är en enormt viktig källa för kunskap

- ”Sustainable Living in Cities” där CSR Sweden är en av många olika aktörer som arbetar med olika aspekter på hållbar utveckling, urbanisering, samt stads- och samhällsplanering. Att förebygga ohälsa, att hjälpa till att bygga hälsa och att medverka till ökad integration och delaktighet i utbildning, arbetsliv och i samhället i stort är områden där CSR Sweden och dess medlemsföretag verkligen kan bidraga.

- ”Skills for Jobs” berörda jag senast här på bloggen 9 september. Här finns såklart starka kopplingar till ”Sustainable Living in Cities”. Idag på styrelsemötet diskuterade vi CSR Europes initiativ ”Pact for Youth” och hur vi får in det initiativet i vår verksamhet. Läs mer om Pact 4 Youth på CSR Europe hemsida.

Som alltid enormt stimulerande att möta hållbarhetskollegor från andra bolag och branscher. Det är så lärorikt och inspirerande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *