DNs huvudledare idag – ”Ett piller för mycket”

I DN:s huvudledare idag ”Ett piller för mycket” beskrivs en läkemedelsindustri som jag absolut inte känner igen. Och jag har jobbat i industrin i mer än 15 år nu. Ledaren målar upp en bild av en profithungrig industri som verkar ha någon ”djävulsk” plan att se till att folk blir felaktigt behandlade och att industrin därigenom kan sälja än mer läkemedel. I ledaren kan man sedan läsa:

”Visst kan man avkräva något slags affärsmoral också från läkemedelsbolagen”

Och jag kan inte mer än hålla med om det, men jag undrar om ledarskribenten verkligen anser (på samma sätt som jag) att vi uppvisar moral… Har ni följt mig här på bloggen tidigare så vet ni att ”Ansvarsfullt företagande” är fundamentalt för oss. Läs exempelvis mina tankar kring ansvarsfullt företagande från den 10 oktober, 2009, där jag i två långa inlägg (inlägg 1 och inlägg 2) beskriver Pfizers arbete.

Ansvarsfullt företagande betyder att vi uppträder på ett etiskt och moraliskt sätt i såväl affärsetiska frågor, som vad gäller socialt och miljömässigt ansvarstagande. Läs mer om vårt arbete kring ansvarsfullt företagande på vår hemsida (olika detaljeringsgrader beroende på hur djupt du vill studera frågan):

Vårt ansvarstagande

Pfizer och ansvarsfullt företagande

CSR- och miljöarbete – en central del av vårt ansvarstagande

Hållbarhetsarbete i praktiken

Visst kan, och ska, samhället avkräva läkemedelsindustrin affärsmoral. Och ja, jag anser att vi svarar upp mot högt ställda förväntningar!

One comment on “DNs huvudledare idag – ”Ett piller för mycket”

  1. [...] fullt naturligt, men hur långt får det gå och på vems bekostnad? Här hittar ni även Pfizers svar till DN:s ledare. Vem har då ansvaret för denna [...]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *