Bloggosfären – öppnar upp för diskussion

Jag har sedan jag startade med Pfizers miljö- och ansvarsblogg den 1:a april förra året hoppats att bloggen skulle öka interaktiviteten i kommunikationen. Jag måste erkänna att jag inte lyckats så bra som jag hade velat. Antalet kommentarer och debatter har varit ganska få på min blogg. Jag tänker dock inte ge upp ambitionen. Jag är övertygad om att ”bloggosfären” är ett ypperligt verktyg för att förbättra kommunikationen mellan alla olika intressenter. Ett exempel från slutet av förra veckan är att jag såg på Landstingsmajoritetens, i Kalmar Län, blogg ett inlägg den 4 juni kring utsläpp av läkemedelssubstanser från industrin i Indien.

Jag kommenterade såklart det inlägget från Jessica Rydell med följande inlägg på deras blogg:

”Hej Jessica,

Det finns en stor oro kring detta problem hos oss alla som på olika sätt är delaktiga i läkemedelskedjan, vare sig vi representerar industrin som jag, eller om man jobbar inom landstingen eller direkt i hälso- och sjukvården, eller för den delen är patient. Jag skulle rekommendera dig och övriga läsare av din blogg att via de länkar som finns i denna kommentar gå in på min blogg (www.ansvarsblogg.se) där jag vid flera tillfällen diskuterat frågan samt beskriver hur vi inom industrin arbetar för att finna en lösning.

http://www.ansvarsblogg.se/2009/05/28/mer-om-lakemedelstillverkning-i-utvecklingslander/

http://www.ansvarsblogg.se/2009/04/30/outsourcing-hur-paverkas-miljon/

MVH/
Bengt Mattson”

och hon har idag svarat på mitt inlägg:

”Det är jättebra att även ni inom industrin är intresserade, för tillsammans kan vi göra skillnad. Jag vet att det inte alltid, i vår globaliserade värld, är helt enkelt att ha full kontroll över alla processer i en så komplex tillverkning som den av läkemedel. Det är först när vi vet att det pågår oegentligheter som vi kan börja göra något åt problemet. Det är väl där vi är nu.

Jessica”

Jag tycker att detta, möjligtvis banala exempel, visar på möjlighetena att skapa diskussioner kring gemensamma frågeställningar och visar på möjligheterna att bygga ”virtuella nätverk” med hjälpa av bloggarna som kan hjälpa till att lösa de problem vi tillsammans har att hantera.

Jessica, låt oss se till att vi tar debatten vidare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *