Barcelona – lätt att upptäcka med kollektivtrafik

Semestertider – hur påverkar det vårt klimat?

Jag har precis kommit tillbaka från en veckas semester i Barcelona. Fantastisk stad, så rik på såväl kultur, mat- och dryckupplevelser som badmöjligheter. Men hur påverkar våra semesterupplevelser klimatet? Som jag tidigare har diskuterat på bloggen så är Pfizers klimatarbete en mycket central del av vårt miljöarbete. Detta gäller såväl globalt som här i Sverige, där vi med stolthet gärna uppvisar vårt GreenBuilding-belönade kontor i Silverdal, Sollentuna (se inlägg på bloggen från 4 juni och 10 april). Det är inte utan att jag misstänker att vi alla ökar vår klimatpåverkan i semestertider – det gäller kanske såväl om man semestrar i Sverige eller utomlands. Flygresan ner till Barcelona upptar en stor del av ”min del av utsläppen för i år” men det är dock med stor belåtenhet som jag kan konstatera att Barcelona är en stad som man enkelt upptäcker antingen till fots eller med kollektivtrafiken, och då kanske främst den alldeles förnäma tunnelbanan.

Ett självklart besök i Barcelona är såklart Gaudis kadedralbygge Segrado Familia – så speciellt, spännande och vackert! Fotot nedan är taget av min son, Christoffer.

Jag kommer under semesterperioden att blogga kontinuerligt även om det kanske sker något mindre frekvent än under resten av året.

Bild på ett av Gaudis verk i Barcelona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *