Spännande diskussion med 15-åringar

Idag hade vi här på Pfizer i Silverdal, Sollentuna, besök av 100 stycken 9:e-klassare från Helenelundsskolan. Enormt stimulerande och spännande att diskutera läkemedelsutveckling, medicinsk information samt CSR- och miljöarbete med så många frågvisa ungdomar!

Helenelundsskolan på besök hos Pfizer

Helenelundsskolan på besök hos Pfizer

På bilden ovan svarar Ingrid Steringer på frågor kring kliniska prövningar och övriga faser i utvecklingen av ett nytt läkemedel. Som alltid tror jag att de som lyssnar blev överraskade när de förstod hur enormt lång, och kostsam, process det är att ta fram ett nytt läkemedel. Och hur sällan vi inom industrin faktiskt lyckas… De flesta av våra projekt faller igenom beroende på avsaknad av medicinsk effekt alternativt på grund av bi-effekter under våra pre-kliniska eller kliniska studier. Det var också väldigt tydligt att 9:e klassarna från Helenelundsskolan tagit starkt intryck från, de ofta ganska okunniga, diskussionerna i media om svininfluensan. Är vaccinet säkert? Hur kan man egentligen säkerställa det under utvecklingen? Och det har ju gått fort att ta fram vaccinet – har det gått för fort? Jag hoppas att skolungdomarnas besök här hos oss på Pfizer, där vi i generella termer förklarade utvecklingsprocessen för ett nytt läkemedel och de rigorösa kontroller som sker, har stillat åtminstone den värsta oron.

Efter en fikapaus där ungdomarna fick imponeras av våra ljusa, moderna och miljöanpassade lokaler fortsatte Ingrid Hasselberg med att presentera vårt medicinska informationsarbete och sedan tog jag över och diskuterade miljömässigt och socialt ansvar. Det är klart att det är stimulerande att få presentera vårt miljöarbete stående i ett kontor som vunnit EU GreenBuilding Award som en av Europas energieffektivaste fastigheter.

Jag presenterade Pfizers olika globala, nationella samt lokala CSR-initiativ. Flera av dessa kan ni läsa om på vår globala hemsida, vår svenska hemsida, eller direkt via initiativets egen hemsida, exempelvis Dizza Tobak.

Jag tyckte det var en riktigt kul och spännande förmiddag och hoppas att även Helenelundsskolans 9:e-klassare håller med! Tack för besöket!

2 comments on “Spännande diskussion med 15-åringar

  1. Rita Axelsson skriver:

    Dizza Tobak sidan verkar vara nerlagt?

  2. Bengt Mattson skriver:

    Nejdå, den är precis uppdaterad till att visa årets kampanj ”Dizza Tobak 2.0″. Du måste haft oturen att använda dizza-länken precis när vi la om sidorna.

    Titta igen – och välkommen till Dizza Tobak 2.0

    Bengt M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *