CSR-information på nationella anhörigdagen

Idag är det den nationella anhörigdagen. Detta har uppmärksammats i Sollentuna på Scandic Star Hotel av Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby kommuner. De tre kommunerna har gemensamt genomfört ett seminarium riktat till anhöriga som vårdar en närstående men även till personal inom vård och omsorg. Semainariet innehöll bland annat ett föredrag med Gunilla Stavö om hur det är att vara anhörig till en person med demens samt docent Carl-Erik Söderström, från Neurologiska kliniken på Ersta sjukhus, som talade om stroke. Pfizer var ett av de företag och organisationer som närvarade vid Anhörigdagen och gav information till seminariets besökare.

Info på Anhörigdagen

Info på Anhörigdagen

På plats fanns dels jag själv och dels Ingrid Hasselberg, från vår medicinska avdelning (Medicinsk Information). Vi tog tillfället i akt att bland annat ge besökarna information om vårt arbete med ”Ansvarsfullt företagande”. Mycket av den information som vi diskuterade med besökarna finns tillgänglig i ”elektronisk form” på vår hemsida (www.pfizer.se) under rubrikern ”Pfizer i samhället” och ”Vårt ansvarstagande”. Om ni inte varit inne och tittat på våra CSR-sidor på vår svenska hemsida så tycker jag att ni ska göra det. De innehåller mängder med information om hur vi som företag och som del av läkemedelsbranschen ser på och förhåller oss till mängder med frågeställningar inom miljö- och CSR-området. Under rubriken ”Vårt arbete” hittar ni kortfattade sammanfattningar samt länkar till broschyrer i pdf-format som diskuterar bland annat ”Miljöanpassade läkemedel – utopi eller verklighet?” , ”Marknadsföring av läkemedel – en omdiskuterad fråga” och ”Tillgång på läkemedel och kunskap i utvecklingsländer” . Vi lyfter även upp flera av de svåra frågeställningar vi som bransch och företag har att arbeta med under rubriken ”Våra dilemman” , är det exempelvis ”rätt att tjäna pengar pengar på sjukdom?”.

Som sagt var – läs, fundera och ta ställning. Dela sen gärna med dig av dina frågor och funderingar här på bloggen och hjälp därigenom till att vidareutveckla arbetet för ett hållbart samhälle!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *