Ansvarsbloggen fyller 1 år

Det är idag ett år sedan jag skrev det första blogginlägget på Pfizer miljö- och ansvarsblogg. När vi startade bloggen ställde vi upp följande mål för arbetet:

”Pfizers miljö- och ansvarsblogg kommer att presentera exempel på aktiviteter som vi själva gör inom ramen för det vi kallar ”ansvarsfullt företagande” men som i den vardagliga debatten ofta benäms CSR (Corporate Social Responsibility). Bloggen diskuterar och reflekterar över aktuella trender inom området. Vi vill ge goda exempel på företags och organisationers arbete för god social, etisk och miljövänlig utveckling av våra samhällen.”

Tanken var att med hjälp av en interaktivt kommunikationskanal kunna berätta om hur vi ser på vårt samhällsansvar samt låta er läsare enkelt kunna delta i en debatt.

”Vilken roll spelar läkemedelsföretag i samhället? Är ansvaret begränsat till att forska fram nya, säkra och effektiva läkemedel och leverera dessa till behövande patienter? – Nej, det tycker inte vi på Pfizer – vi ser oss som en viktig aktör i samhället där vi i samarbete och dialog med våra intressenter har ett ansvar som sträcker sig längre än så.”

Jag tycker det har funkat i stort sett bra. Jag hade hoppats på mer debatt på bloggen men får väl inse att eftersom jag har en ganska oprovocerande hållning i sakfrågorna samt avhåller mig från att ”sticka ut hakan alltför långt” så kanske jag själv inte direkt inbjuder till en hetsig debatt…

Spännande och kul har detta första år varit. Några av de dominerande sakfrågorna i bloggen har varit vårt tobakspreventiva projekt Dizza Tobak som vi kör i samarbete med bland andra SAMBA, A Non Smoking Generation och Korpen samt olika perspektiv på debatten kring läkemedelsrester i miljön. Lite kul att båda dessa ämnen är högaktuella just nu. Tävlingen Dizza Tobak är nu inne i sitt slutskede, senast igår la de deltagande skolklasserna sina alster på brevlådan. För närvarande vet jag att det är 226 deltagande skolklasser, årskurs 6 och 7, från hela landet som deltar. Det ska bli enormt spännande att delta i juryarbetet nu under april månad.

Vad gäller läkemedel i miljön återkommer jag efter morgondagen då MistraPharma har sitt releaseparty för boken ”En frisk framtid – Läkemedel i ett hållbart samhälle” på Nalen i Stockholm. Det blir helt säkert en spännande diskussion om vilka kunskaper som finns idag inom området och var mer forskning behöver utföras.

Jag ser fram emot en kul och spännande start på mitt andra år som bloggare och hoppas att år 2 blir än mer interaktivt!

Och ni som läst min blogg tidigare vet väl om att

…För övrigt anser jag att hälsa bör finnas med på schemat…

Detta lär ni få läsa flera gånger under året som kommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *